Eπί τάπητος τα εκκρεμή ζητήματα του Δήμου Βιάννου στη συνάντηση Παύλου Μπαριτάκη – Κώστα Κεφαλογιάννη

Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση, μέσα σε θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βιάννου, ανάμεσα στο Δήμαρχο κ. Παύλος Μπαριτάκη και τον Βουλευτή της ΝΔ Νομού Ηρακλείου κ. Κώστα Κεφαλογιάννη.

Μια συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία των αντιδημάρχων Χαράλαμπου Κονδυλάκη, Γιώργου Βιαννιτάκη, Εμμανουήλ Αγαπουλάκη, Μιχάλη Παπαδήμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Κονδυλάκη και συνεργατών του Βουλευτή.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, οι μετέχοντες σε αυτήν, έθεσαν επί τάπητος μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Βιάννου, όπως είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και την ενίσχυση του προσωπικού, με τη συζήτηση όμως να περιστρέφεται κατά κύριο λόγο γύρω από το ζήτημα της λειψυδρίας, της στήριξης του πρωτογενή τομέα και των δημοτών γενικότερα.

Ο κ. Μπαριτάκης από την πλευρά του παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου για τα παραπάνω θέματα, τονίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την αντιμετώπιση των ελλείψεων και των προβλημάτων που υπάρχουν στο Δήμο, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η Δημοτική Αρχή προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έντονο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου, ζητώντας την ενίσχυση του Δήμου με άμεσες παρεμβάσεις, όπως την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων αλλά και την χρηματοδότηση μελετών για κατασκευή λιμνοδεξαμενών, τονίζοντας παράλληλα πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχει ορθή διαχείριση των αποθεμάτων, αλλά και αναζήτηση ουσιαστικών λύσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον όσα ειπώθηκαν, ανέπτυξε την πρόταση του, την οποία έχει καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία, σχετικά με την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού του Αναποδάρη ποταμού, τονίζοντας πως από την μέση ετήσια απορροή του, που υπολογίζεται σε 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού θα μπορούσε να ξεδιψάσει η νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Ενώ ο κ. Κεφαλογιάννης δεσμεύτηκε από την πλευρά του πως θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου ο Δήμος Βιάννου να στηριχθεί, μέσα από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις που απαιτείται να εγκριθούν από τα Υπουργεία, προκειμένου μια σειρά από άμεσα έργα και δράσεις να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.

«Είναι ευχάριστο το γεγονός πως ο Βουλευτής κ. Κώστας Κεφαλογιάννης, μέσα από την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε, είναι θετικός και πρόθυμος να βοηθήσει, ώστε και με τη δική του συμβολή να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή για τη Βιάννο. Ο Βουλευτής είχε μια πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου μας, αλλά και για τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι οποίες πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης, όσο το δυνατόν πιο άμεσα.
Ακούσαμε με προσοχή τη θέση του για την αξιοποίηση του Αναποδάρη ποταμού και του νερού που χάνεται. Ένα υδάτινο δυναμικό, το οποίο εδώ και χρόνια συνεχίζει να χάνεται, παρά το γεγονός πως επανειλημμένα έχει κατατεθεί πρόταση για την αξιοποίηση του. Επίσης μας βρίσκει σύμφωνους η πρωτοβουλία του κ. Κεφαλογιάννη να αναδείξει σε πρόσφατη κοινοβουλευτική του παρέμβαση λύσεις για τη μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση της ανομβρίας, με την αξιοποίηση σύμβασης του ΕΛΓΑ για μίσθωση συστήματος χαλαζικής προστασίας και αύξησης βροχοπτώσεων με εναέρια μέσα», επισήμανε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπαριτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί